ТОП ОФЕРТА

КРУИЗ - ПРЕКРАСНИ НОРВЕЖКИ ФИОРДИ
Продължителност:
9 дни / 8 нощувки

Транспорт:
Кораб

Дата:
Цена: 1470 €
КРУИЗ - ПРЕКРАСНИ НОРВЕЖКИ ФИОРДИ

ХАМБУРГ, КИЛ, КОПЕНХАГЕН, ГЕЙРАНГЕР, ОЛЕСУНД, ФЛАМ

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА БЕЛИТЕ НОЩИ
С НАЙ-НОВИЯ КОРАБ
„MSC EURUBIA”

Hamburg/Germany – Kiel/Germany – Copenhagen/Denmark – Hellesylt,Geiranger/Norway – Alesund//Norway – Flaam/Norway

9 дни /8 нощувки
/предварителна програма за групово пътуване/

1 ден /30.06.2023/ петък
Отпътуване от София с редовен полет на LUFTHANSA до Франкфурт в 06.15ч. Пристигане в Франкфуртв 07.45ч. Отпътуване за Хамбург в 09.00ч. Пристигане в 10.05ч. Автобусна туристическа обиколка на Хамбург. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
Описание: Хамбург е вторият по големина град в Германия. Разположен е близо до устието на р. Елба, от Средновековието до наши дни, той е едно от най-големите европейски пристанища. Ще можете да Видите Площада на Кметството, Алстераркаден, църквата „Св. Михаил”, квартала „Сан Паули”, ул. „Репербан”, Шпайхерщад – квартала на складовете (наречен още „складовата Венеция”, защото сградите са построени сред канали) и др.

2 ден /01.07.2023/ събота
Трансфер хотел Хамбург - пристанище Кил. Възможност за разглеждане на Кил. Настаняване на кораба. Отплаване в 19.00ч. Забавления на кораба. Нощувка.
Описание: Кил е пристанищен град в Германия, център на провинция Шлезвиг-Холщайн. Голям пристнищен и корабостроителен център, разположен в края на 80 километровия „колско фиорд. Ще можете да видите най-старата сграда в града църквата "Св. Николай" от 13-ти век, Кметството, Операта, „Шревен парк“ и др.

3 ден /02.07.2023/ неделя
Пристигане в Копенхаген в 08.00ч. Възможност за разглеждане на Копенхаген. Отплаване в 18.00ч. Забавления на кораба. Нощувка.
Описание: Копенхаген е столица на Дания и е нейният икономически и финансов център. Разположен е на източния бряг на остров Шеланд и частично на остров Амагер. Ще можете да видите Площадът на Кметството и самото кметство, Крайбрежната улица Нюхаун и едноименното пристанище. Красивата кралска резиденция “Амалиенборг”, пешеходната зона “Стрьогет“,изумително красивия дворец Тиволии Копенхагенски Универистет, “Статуята на Малката русалка и най-големият фонтан на Копенхаген – „Гефион” Копенхагенската Опера, Парламента и много, много още.

4 ден /03.07.2023/ понеделник
Свободно време за плаж и забавления. Нощувка.

5 ден /04.07.2023/ вторник
Пристигане в Хелесилт/Гейрангер в 09.00ч. Възможност за разглеждане на Гейрангер. Отплаване в 20.00ч. Забавления на кораба. Нощувка.
Описание: Гейрангер е село с едва 300 жители, кръстено на популярният Гейрангерфиорд, който е един от най-красивите, най-дългите и с най-внушителните размери в Световен мащаб, височината му достига значителните 2000 м., а дълбочината му 700 м. Гейрангер фиорд заслужено носи статута на една от най-популярните туристически дестинации в света, защото той въплъщава всичко най-хубаво, което може да бъде един фиорд – богато украсен ландшафт, светли синьо-зелени води, които са ограничени от билата на високи заснежени планини, украсени с каскадни водопади.
ВАЖНО: В повечето от маршрутите си крузните кораби влизат само до Хелесилт иа не в самия ГЕЙРАНГЕРФИОРД. Ние сме избрали за Вас един от редките случаи когато можете да преминете с кораб до края на фиорда.

6 ден /05.07.2023/ сряда
Пристигане в Олесунд в 07.00ч. Възможност за разглеждане на Олесунд. Отплаване в 17.00ч. Забавления на кораба. Нощувка.
Описание: Олесунд е разположен на седем малки острова и се намира между Хьорундфиорд и Гейрангерфиорд. .Един от малкото оцелели градове в света, построени в изцяло стил сецесион. Олесунд е почити унищожен от голям пожар, през 1904г и възстановяването на града е извършено от архитект, привърженик на стила Арт Нуво, който беше популярен по това време в Европа. По този начин повечето от сградите на града са построени между 1904 и 1907 г., а кулите, релефите, шпиловете и други интересни архитектурни детайли превръщат града в един от най-отличителните градове на Норвегия и популярна туристическа дестинация.

7 ден /06.07.2023/ четвъртък
Пристигане във Флам в 07.00ч. Възможност за разглеждане на Флам. Отплаване в 17.00ч. Забавления на кораба. Нощувка.
Описание: Флам е разположен в най–вътрешната част на Аурландфиорд, приток на дългия 204 км. и дълбокия 1308 м. Согнефьор . Заобиколен от стръмни планински склонове, бурни водопади и дълбоки долини. Градът е най-популярен като начална точка за грандиозно пътуване с влак със световноизвестната железница „Flam Railway”. Тя е с едни от най–стръмно разположените ж.п.линии. Около 80% от маршрута е с 50‰ наклон. Пътува се около 60 мин. в едната посока.

8 ден /07.07.2023/ петък
Свободно време за плаж и забавления. Нощувка.

9 ден /08.07.2023/ събота
Пристигане в Кил в 09.00ч. Трансфер до летището в Хамбург. Отпътуване с полет на LUFTHANSA за Франкфурт в 17.15ч.
Пристигане в Франкфурт в 18.30ч. Отпътуване за София в 20.10ч. Пристигане в 23.00ч.

Цена: 1760 евро – 3442 лв
/цена на възрастен в двойна каюта с балкон/
Цена: 902 евро – 1764 лв.
/цена на дете до 18 г. в каюта с балкон с двама възрастни/
Цена: 1640 евро – 3208 лв.
/цена на възрастен в двойна каюта с прозорец/
Цена: 782 евро – 1529 лв.
/цена на дете до 18 г. в каюта с прозорец с двама възрастни/
Цена: 1470 евро – 2875 лв.
/цена на възрастен в двойна вътрешна каюта/
Цена: 622 евро – 1217 лв.
/цена на дете до 18 г. във вътрешна каюта с двама възрастни/

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт със самолет София-Франкфурт-Хамбург-Франкфурт-София LUFTHANSA /редовен полет/
 • Летищни такси
 • Такса багаж 23кг. + 8кг. ръчен багаж
 • Трансфер летище – хотел в Хамбург
 • Автобусна туристическа обиколка на Хамбург
 • 1 нощувки в хотел 4* в Хамбург
 • Трансфер хотел в Хамбург – пристанище Кил
 • Трансфер пристанище Кил - летище Хамбург
 • Круиз по посочения маршрут на борда на MSC EURUBIA
 • 7 нощувки в избрана каюта на кораб MSC EURUBIA – разполагат с кралско легло, което може да бъде превърнато в две единични легла при поискване, климатик, гардероб, баня с душ и тоалетна, интерактивна телевизия, радио, телефон, сейф, сешоар, собствен балкон.
 • Пълен пансион на борда /включва закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря, среднощен бюфет – храната на борда е много богата и разнообразна, включва някои напитки (кафе/чай/наливна вода) на бюфет закуска и обяд/
 • Cocktail за добре дошли с капитана и гала-вечеря със специално меню
 • Пристанищни такси – 140 евро
 • Вечерни шоу програми, концерти, анимация на борда, игри, състезания, караоке, уроци по танци, партита на тема, зала за детски игри , клуб за тинейджъри
 • Плувни басейни, джакузита, детски плувен басейн, шезлонги, кърпи за плаж, джогинг алея, фитнес и др.
 • Карти и материали на посещаваните градове
 • Медицинска застраховка за 10000евро /туристите над 65 годишна възраст доплащат според тарифите на застрахователната компания /
 • Водач от фирма „ГАЛЕРА“

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Гости над 18 години заплащат по 12евро на човек на ден такса обслужване,
 • Повечето напитки (на бара, в ресторантите, в нощните клубове, мини бар и т.н.)
 • Допълнителни услуги на борда (интернет,комуникации, СПА център, Казино и др.)
 • Екскурзиите в градовете, влизащи в маршрута на кораба – допълнителните екскурзии са организирани специално за нашата група с водач на български език,
 • Медицинско обслужване на борда
 • Разходи от личен характер

Корабната компания си запазва правото за промени в програмата. Възможно е добавянето на горивна такса, която се налага при промяна в цените на горивата.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОРАБА:
MSC Eurubia е най-новия кораб на компанията и първото му плаване ще бъде юни 2023 г.
Корабът е кръстен на древната богиня Еврибия, която е впрегнала ветровете, времето и съзвездията, за да овладее моретата.
ЕМБЛЕМАТИЧЕН ДИЗАЙН
През октомври 2021 г. MSC Cruises стартира световен конкурс в търсене на художник, който да проектира оригинални произведения на изкуството за корпуса на MSC Euribia, които да символизират нашия ангажимент към морето. Уникалният и емблематичен стил на художника Alex Flämig е избран да представи нашето послание за отдаденост към морската екосистема. Неговото произведение на изкуството, #SaveTheSea, ще бъде постоянно представено на корпуса на кораба, а петимата финалисти - които са от Обединеното кралство, Русия, Япония, Канада и Италия - ще имат своите проекти, изложени на борда на кораба в новата художествена галерия.
КОРАБ ДВИЖЕЩ СЕ С ВТЕЧНЕН ПРИРОДЕН ГАЗ
Втечненият природен газ (LNG) е по-чисто гориво, което намалява емисиите и на практика елиминира серните оксиди (SOx) и праховите частици и намалява азотните оксиди (NOx) с 85%. Елиминирането на SOx от горивото означава, че няма да се изискват EGCS (скрубери). LNG ще намали емисиите на парникови газове с до 20%. Освен това корпусът на кораба е покрит със специална боя за намаляване на растежа на организмите, намаляване на съпротивлението и поддържане на ефективност през водата.
УПРАВЛЕНИЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА
MSC Euribia разполага с усъвършенствана бордова система за пречистване на отпадъчни води. Всички отпадъчни води на борда се насочват към системата за пречистване на водата, така че никаква вода не напуска кораба без специфично третиране. Това избягва пренасянето на неизвестни океански организми от една океанска зона в друга, което може да застраши местните екосистеми. Всички събрани отпадъчни материали се сортират за рециклиране. Ние значително намалихме пластмасовите отпадъци, като елиминирахме или заменихме пластмасови изделия за еднократна употреба. Освен това усилията за енергийна ефективност включват енергоспестяващо оборудване, което максимизира ефективността, като интелигентно отопление, вентилация и климатизация.
ГАЛЕРИЯ ЕВРИБИЯ
Най-дългият и ефектен LED купол в морето, вътрешната алея, която включва както основни, така и специализирани ресторанти, както и множество магазини. Крайбрежната алея е предназначена да се превърне в крайната дестинация за общуване и забавление.
РАЗВЛЕЧЕНИЯ
MSC Eurubia предлага вълнуваща гама от забавления за цялото семейство. Независимо дали става въпрос за вечер в Le Grand Theatre или прекарване на време в нашия супер-увеселителен парк, спортен център или аквапарк, със сигурност ще се насладите на часове забавление, докато създавате прекрасни спомени.
ОПЦИИ ЗА ХРАНЕНИЕ
Избор от 10 уникални заведения за хранене предлага кулинарни изживявания за всеки вкус.
БАРОВЕ
Насладете се на 5 външни бара със спираща дъха гледка и 16 вътрешни бара за невероятен избор от преживявания.
MSC EURIBIA басейни: Корабът предлага на своите гости 5 изключителни и уникални басейна, включително един от най-големите и най-сложни аквапаркове в морето. Басейните са в състояние да поемат над 1000+ гости с комфорт. Основният басейн, 1700 m2 с около 10 m2 обществено пространство на гост, е един от най-изобилните в морето.
СПА И УЕЛНЕС: MSC Aurea Spa е свят на релаксация, спокойствие и красота и се гордее с ексклузивна термална зона със сауна, парна баня и хидромасажна вана, професионален салон за коса и нокти и фризьорски салон​. Съвременен балийски спа център, предназначен да съживи тялото и душата ви с богат избор от автентични масажи и козметични процедури.
АКВАПАРК: Тематичната декорация на Coral Reef Aquapark е един от най-вълнуващите водни паркове в морето, с нов басейн Life floor, три въртящи се пързалки, приключенски „Хималайски мост“ и набор от басейни, функции и дейности за всички възрасти.
ТЕАТЪР: 945 места и 1000 м2. Гостите могат да се насладят на изпълнения на живо всяка вечер .
КАЗИНО: Казиното на борда предлага голямо разнообразие от игри за различни видове играчи: слот машини, предлагащи прогресивни джакпоти по време на круиза, блекджек, рулетка, покер с 3 карти, екстремен покер, мечта 21.
СПОРТЕН КОМПЛЕКС: Баскетбол, тенис корт, футбол, волейбол. Големият и просторен увеселителен парк осигурява голяма арена, където гостите могат да спортуват и да играят игри през деня... след това да общуват, да купонясват и да танцуват.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:
Не се изисква минимален брой участници:
Начин на плащане: Депозит за пътуването 50% от дължимата сума при записване и останалата част от сумата до 40 дни преди началото на организираното пътуване.
В случай на отказ от пътуването се заплащат на Туроператора такса, както следва: до 40 дни преди организираното пътуване-50% от стойността на договора, но не по-малко от извършените отТуроператора плащания по изпълнение на услугата; 40 или по-малко дни до датата на отпътуването му, 100% от стойността на договора.
За пътуването не се изискват визи.
За пътуването не е необходим международен паспорт
Пътуването като цяло е подходящо за лица с ограничена подвижност.
“ГАЛЕРА„ ЕООД има сключена задължителна застраховка “Отговорност на Туроператора” с „EUROINS INSURANCE” в съответствие с изискванията за застраховката.
“ГАЛЕРА„ EООД сключва договор за застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста“ с „EUROINS INSURANCE”
“ГАЛЕРА„ ЕООД предлага възможност за допълнителна застраховка “Отмяна на пътуването“.