2022

ПАРМА, МОДЕНА, КРЕМОНА, ЧИНКУЕ ТЕРЕ
Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дата:
07.08.2022 г.
Цена: 519 €
ОТКРЙТЕ ОЩЕ ЧУДЕСА ОТ
МАГНЕТИЧНАТА ИТАЛИЯ
ПАРМА-МОДЕНА-КРЕМОНА-ЧИНКУЕ ТЕРЕ

Самолетна екскурзия - 5 дни / 4 нощувки
/предварителна програма/

1 ден /07.08.2022/ неделя
Отпътуване от София с редовен директен полет на RYANAIR в 09.45 ч. Пристигане на летище Болоня в 10.35ч. Организиран трансфер летище-хотел в Парма /около 90 км/. Настаняване в хотела. Ще разгледаме центъра на Парма - Площад "Гарибалди" - един от главните площади, където е кметството със слънчев часовник от XVI век, неокласическата църква "Св. Петър", базиликата Дева Мария, площад Дуомо със символът на града – катедралата, дворецът Бозели, театърът Фарнезе и др. Възможност за вечеря в някое от прекрасните ресторантчета с невероятно вино, домашно приготвена паста или пица на пещ и не на последно място пармезан и прошуто местно проидводство. Нощувка.

2 ден /08.08.2022/ понеделник
Възможност за еднодневна екскурзия до Модена. Ще разгледаме центъра на Модена с широките аркадни улички и големи площади, както и неговите величествени сгради и градини - Красивият ансамбъл на катедралата, Piazza Grande и кулата Ghirlandina, включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и др. По желание посещение на Музея на Енцо Ферари, къщата-музей на Лучано Павароти или музея на Ферари в Маранело. Свободно време. Нощувка.

3 ден /09.08.2022/ вторник
Възможност за еднодневна екскурзия до Кремона. Ще разгледаме центъра на Кремона - централният площад Пиаца Комуне с величествената катедрала "Санта Мария Асунта", кулата Торацо, висока 111 м. и др. По желание посещение на Музея на Антонио Страдивари. Свободно време. Нощувка.

4 ден /10.08.2022/ сряда
Възможност за еднодневна екскурзия до Чинкуе Тере - несъмнено едно от най-пленителните места в Италия. Петте земи, в буквален превод, е приказно кътче земя от Рая, където над морето по скалите са накацали разноцветни къщи, като от приказките. Слънцето, небето планината и морето са прегърнали петте най-забележителни селца на лигурийската ривиера. Свободно време. Нощувка.

5 ден /11.08.2022/ четвъртък
Свободно време за шопинг и музей. Организиран трансфер хотел - летище. Отпътуване от летище Болоня в 16.10 ч. Пристигане в София в 19.00 ч.


Цена: 519 € / 1015 лв.
/цена на турист в двойна стая/


Цената включва:

  • Транспорт със самолет София – Болоня – София
  • Летищни такси
  • Ръчен багаж - 40/20/25 см.
  • Трансфери: летище – хотел в Парма - летище
  • 4 нощувки в хотел NH PARMA- 4* или подобен
  • Карти и материали на посещаваните градове;
  • Медицинска застраховка с покритие до 5 000 евро.
  • Водач от фирма „ГАЛЕРА“

Цената не включва:

  • Чекиран багаж в самолета - 20 кг
  • City tax
  • Входни такси на музеи, билети за влак и забележителности
  • Храна


Хотел NH PARMA - 4* се намира до самата гара в центъра на Парма. За всички допълнителни екскурзии се заплащат само билетите за влак и входните такси за музеите.



НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ИТАЛИАНСКА КРАСОТА, РОМАНТИКА И ХУБАВА ХРАНА !




ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:
Не се изисква минимален брой участници:
Начин на плащане: Депозит за пътуването 50% от дължимата сума при записване и останалата част от сумата до 30 дни преди началото на организираното пътуване.
В случай на отказ от пътуването се заплащат на Туроператора такса, както следва: до 30 дни преди организираното пътуване-50% от стойността на договора, но не по-малко от извършените отТуроператора плащания по изпълнение на услугата; 30 или по-малко дни до датата на отпътуването му, 100% от стойността на договора.
За пътуването не се изискват визи и ваксинации.
Пътуването като цяло е подходящо за лица с ограничена подвижност.
“ГАЛЕРА„ ЕООД има сключена задължителна застраховка “Отговорност на Туроператора” с „EUROINS INSURANCE” в съответствие с изискванията за застраховката.
“ГАЛЕРА„ EООД сключва договор за застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста“ с „EUROINS INSURANCE”
“ГАЛЕРА„ ЕООД предлага възможност за допълнителна застраховка “Отмяна на пътуването“.